mi van már ezzel?!

Helyek, ahol járok 1.

2015. október 19. 00:08 - mivanmárezzel

Korszakalkotó ötletem, hogy néha mesélek egy kicsit magáról a városról is. Nem az útikönyvet tépem ki és ragasztom be, azt írom meg, amit itt élőktől hallok. Hát ez most akkor egy ilyen.

12080752_988520251187000_913485851_n.jpg

Piazza della Santissima Annunziata

Ezen a téren elég sokat járok. Négy látnivalót is említeni tudok, amit mindenképp megmutatok majd annak, aki egyszer meglátogat. 

Kezdem azzal, amelyik a képen nagyjából ott van, hogy a hátunk mögött és nem látjátok. Ez az Ospedale degli Innocenti, Firenze középkori árvaháza. Az itt nevelt árvákat gyakran a degli Innocenti vezetéknévvel anyakönyvezték, ebből a névből ma is rengeteg van a városban.

Szintén a hátunk mögött van a Basilica della Santissima Annunziata templom, amit persze még én sem láttam. Merthogy fel van állványozva: november 10-én itt misézik Ferenc pápa.

A templom melletti házban van egy nagyon jó kis bár, már meséltem róla. A neve UnCaffè. Egy magyar ismerősöm vitt oda először, sok időt eltöltünk ott kávé vagy bor mellett.

Jöjjön, ami látszik végre. A bal oldalt látható épülethez, a Palazzo Grifonihoz fűződik a város egyik legősibb legendája. Hogy mi az? Aki kijön, annak elárulom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mivanmarezzel.blog.hu/api/trackback/id/tr247953846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása