mi van már ezzel?!

Kell bele: császár...

2016. április 23. 14:18 - mivanmárezzel

unknown.jpgLehet, hogy ez normális, de mostanában Micivel ránktört a hazai ételek utáni vágy, így néhány többé-kevésbé sikeres palacsintakör után nekiálltunk császármorzsát csinálni (igen, TEE? FŐZTÉL? Vicces.). És komolyan mondom, formára és ízre is közel állt az otthonihoz, szóval nagyon büszkék vagyunk!

Mi ezt a receptet használtuk:

HOZZÁVALÓK

100 g búzadara (ami a gríz előkelőbb neve)
7 g búzaliszt (ja, majd árpából csináljuk)
2,5 dl tej
3 tojássárgája (Mici szerint a tojást meg kell mosni feltörés előtt...)
3 tojásfehérje (Mici szerint a tojást még mindig meg kell mosni feltörés előtt...)
10 dkg kristálycukor
vaj (ami Mici barátja szerint szörnyen egészségtelen, ezért mi tüntetőleg kilószámra esszük)

vaníliás porcukor (ami Olszországban véletlenül sem a cukroknál van, inkább a szalvéta és a pelenka között valahol)
sárgabarackdzsem

ELKÉSZÍTÉS MICI-SZABI MÓDRA

Egy tálban összekeverjük a grízt, a lisztet és a tejet. Egy másik tálkában a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, egy harmadik tálban (na itt mi már bajban voltunk – ilyenkor jön az, hogy a vázától a fedőig az ember mindenben kever) a tojásfehérjét habbá verjük. Mindent összekeverünk mindennel (majdnem, azért jobb, ha a koriandert a polcon hagyjuk), aztán kivajazott, forró serpenyőbe öntjük (mivel nekünk ez eltűnt, a lábosban voltunk kénytelenek próbálkozni) az így kapott tésztát, és addig kevergetjük, míg kétségbe nem esünk, hogy ennek semmi köze a császármorzsához.
 
Se nem császár, se nem morzsa.
Na és ilyenkor már öklömnyi rögökből áll az egész, ekkor kell Mici, aki elszánt arckifejezéssel ütni kezdi fakanállal, mire a gonosz rögök pici morzsává esnek szét. Picit még odaég, aztán le is vesszük a tűzről. Ha mázli van, és két tányér még pont nem tört össze, akkor lehet akár külön tányérból is fogyasztani. Lekvár mellé, porcukor rá, aztán addig fotózzuk, míg kihűl. Ezután már nincs más hátra, mint az, hogy büszkén, boldogan megesszük, és megállapítjuk, hogy „hallod, ez rohadt jó lett!”. Mondjuk ezt tennénk akkor is, ha valójában alig lehetne leküzdeni, de itt tényleg nem erről volt szó.
Szólj hozzá!
Címkék: Hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://mivanmarezzel.blog.hu/api/trackback/id/tr598656804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása