Lehet, hogy ez normális, de mostanában Micivel ránktört a hazai ételek utáni vágy, így néhány többé-kevésbé sikeres palacsintakör után nekiálltunk császármorzsát csinálni (igen, TEE? FŐZTÉL? Vicces.). És komolyan mondom, formára és ízre is közel állt az otthonihoz, szóval nagyon büszkék vagyunk!
Mi ezt a receptet használtuk:
HOZZÁVALÓK
100 g búzadara (ami a gríz előkelőbb neve)
7 g búzaliszt (ja, majd árpából csináljuk)
2,5 dl tej
3 tojássárgája (Mici szerint a tojást meg kell mosni feltörés előtt...)
3 tojásfehérje (Mici szerint a tojást még mindig meg kell mosni feltörés előtt...)
10 dkg kristálycukor
vaj (ami Mici barátja szerint szörnyen egészségtelen, ezért mi tüntetőleg kilószámra esszük)
vaníliás porcukor (ami Olszországban véletlenül sem a cukroknál van, inkább a szalvéta és a pelenka között valahol)
sárgabarackdzsem
ELKÉSZÍTÉS MICI-SZABI MÓDRA
Egy tálban összekeverjük a grízt, a lisztet és a tejet. Egy másik tálkában a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, egy harmadik tálban (na itt mi már bajban voltunk – ilyenkor jön az, hogy a vázától a fedőig az ember mindenben kever) a tojásfehérjét habbá verjük. Mindent összekeverünk mindennel (majdnem, azért jobb, ha a koriandert a polcon hagyjuk), aztán kivajazott, forró serpenyőbe öntjük (mivel nekünk ez eltűnt, a lábosban voltunk kénytelenek próbálkozni) az így kapott tésztát, és addig kevergetjük, míg kétségbe nem esünk, hogy ennek semmi köze a császármorzsához.Se nem császár, se nem morzsa.