mi van már ezzel?!

Szemkiszúrás

2016. március 03. 17:50 - mivanmárezzel

il-semaforo-blu-valentina-biletta-29547896.jpgIgencsak zsúfoltak a napjaim manapság. Míg egy értelmes valamivel előállhatnék, kiszúrom a szemetek ezzel. Ismét Gianni Rodari.

A kék jelzőlámpa

(Mesék telefonon, Einaudi, Torino, 1962.)

Egyszer a milánói Dóm téren álló jelzőlámpa különös dolgot művelt.
  Hirtelen mindhárom fénykorongja kékre váltott, és senki nem tudta többé, kinek van előnye.
  „Most menjünk vagy ne menjünk? Szabad vagy nem?”
  A jelzőlámpa sok-sok szeme mindenfelé kék fényt vetett, de olyan kéket, hogy az ég sem volt Milánó felett soha olyan kék.
  Az autósok értetlenségükben türelmetlenül ordítoztak, dudáltak, a motorosok bőgetni kezdték a kipufogókat, a nagyobb darab járókelők pedig kiáltozni kezdtek, hogy „mit hisz maga, ki vagyok?”
  A szellemesebbje így élcelődött: „Biztos a kormányzó vette el a zöldet, hogy vidéken villát építhessen! A pirossal pedig a kerti tóba gondoltak halakat festeni. És a sárgából tudják, mi lesz? Azzal higítják majd az olívaolajat!” Aztán végre odaért egy rendőr, és a kereszteződés közepén irányítani kezdte a forgalmat. Egy másik megkereste a kapcsolószekrényt, és megoldásként lecsapta az áramot.
  És mielőtt elaludt volna, a kék jelzőlámpa még azt gondolta: „Szegénykék! Hiszen én az égre adtam (szabad) jelzést. Ó, ha megértettek volna, most midenki tudna repülni. Biztos csak egy kicsit bátortalanok.”
Szólj hozzá!
Címkék: Fordítások

A bejegyzés trackback címe:

https://mivanmarezzel.blog.hu/api/trackback/id/tr68441650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása